Waarom een lidmaatschap? Gewoon omdat het kan. Ondernemers maken graag zelf alle keuzes en deze keuze is daarom dan ook snel te maken. De industrie van flexibele PVC-producten is er één waar kennis en kunde nog een ambacht is. Als onderneming in deze industrie levert u kwalitatief hoogwaardige producten met de juiste product/markt combinatie. Uw collega’s zijn u voor gegaan, gewoon omdat het kan. Indien u flexibele PVC-producten produceert, bent u meer dan welkom binnen onze vereniging. Samen de toekomst in.

  • REACH
  • Recycling
  • Netwerken
  • Informatie- en kennisdeling
  • Belangenbehartiging

Informatie

 

Export begin Q4 2019 stevig gegroeid

Het volume van de goederenexport was in oktober dit jaar 7,4 procent groter dan dezelfde periode vorig jaar, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande maanden. In oktober 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten, chemische producten, machines en apparaten. Het volume van de import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder. Echter zijn de omstandigheden voor export in december 2019 minder gunstig, zie de CBS Exportradar 

Industrie verwacht iets minder investeringen in 2020
Bedrijven in de Nederlandse industrie verwachten volgend jaar wat minder te investeren, na een lichte stijging van de investeringen dit jaar. Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in gebouwen, machines, vervoersmiddelen en computers.

De verwachting is dat de investeringen volgend jaar met 2 procent zullen afnemen. Dit jaar verwacht het CBS nog een toename met circa 2 procent. Het CBS denkt dat in 2020 ongeveer 10,6 miljard euro daadwerkelijk wordt geïnvesteerd door industriebedrijven, wat vergelijkbaar zou zijn met de investeringen vorig jaar. Fabrikanten en producenten zullen volgend jaar vooral investeren in vervanging van machines en apparatuur. Dit jaar was uitbreiding het hoofdmotief om de knip te trekken.


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag

Postbus 418
2260 AK Leidschendam

 


Contact

 

Vereniging NRK Flexibele Kunststoffen

Tel: 070-444 06 90
Fax: 070-444 06 61

E-mail
 

NRK

 
 

© NRK Flexibele Kunststoffen 2020